Godnatt

Är svin trött. Ska upp halv 5 så måste dra. Chao!

//Jonna


Fullt upp

Har haft fullt upp idag verkligen. Efter tävlingen packade jag (och mamma lite) allt som ska med imorgon när vi åker. Vet inte hur många tvättar jag kört igång och sådär.. Men aja, nu ska jag sova.

Åker och rider Nettan imorgon fm och vid 3 ska vi vara hos Åsa i götene då.

Får även nytt internet imorgon så, inlägg om dagens resultat kommer imorgon, godnatt! :)


Första omkullridningen, check!

Jag är nöjd över dagen och Stålis!

Hann rida fram länge och noga utan att han blev trött liksom. Sen på framridnigen till 50 så hände det en liten olycka. Redan när jag började rida fram så var han snubblig som vanligt men när vi då tog galopp så snubblade han till extra på "gruset" i ridhuset, trots att jag tänkte på att hålla upp huvudet på han så han inte blir så framåt tung, så han gick ner på knä med huvudet i marken så jag hade ingen chans att sitta kvar, men landade iallafall på benen. Men ingen av oss skadades iallafall och jag fick bara borsta av lite grus från oss. Sen tittade folk på oss så han inte var halt och det var han inte så vi hoppade två rundor.
Var felfri i bägge rundorna men 60 var bättre. I 50 var han ganska försiktig efter "olyckan" men hoppade bra och drog rätt mycket på vissa hinder så fick verkligen hålla tillbaka honom. Fick bra poäng med eftersom det var stilbedömning.
I 60 var han ännu piggare och drog ännu mera och sprang på. Så fick bara bromsa. Men bra flyt och bra språng, NÖJD! Stilbedömningen här var KANON! Är sååååå stolt över oss! Vi fick bara 7 or och en 8a!!! Glaaad! :D

Sen åkte jag och pappa hem och bytte om snabbt och fräscha upp oss och nu sitter vi i bilen till Vänersborg tror jag det heter. Vi ska hälsa på några som pappa känner. Så nu ska jag vara social mot pappa!

//Jonna


Klar

Nu har jag hoppat min klass med två vägringar men jättebra flyt. Sedan gjorde jag en omstart där det blev en vägring. Nu har jag och Felicia köpt dricka och sitter nu och kollar på dom andra klasserna.

Sitter typ även bredvid Smilla Berntsson som ska tävla här sen, haha. :)

Hörs mer sen, kan fortfarande inte ladda upp bild från mobilen..


Vaken

Pappa har precis väckt mig typ. Så ska hoppa upp och ta på mig ridkläderna och äta lite frukost.
Idag ska vi ha två stadiga rundor. Inget spring, ingen slarvig väg, inget halv gjort. Allt ska med idag. Skit samma fall vi får ett pet, målet för dagen är att ha kul tillsammans och få två bra rundor och det tror jag vi grejar.
Så nu ska jag skynda på. 9.00 ska banan byggas fram så är där runt 9.00 nån gång. Sen ska ponnyn fixas med!

//Jonna


Sover..ZzZz

Nä men är trött och måste verkligen sova nu. Sämre uppdatering här idag än igår. Men jaja! Man kan inte alltid var bäst ju. Vi har ju ett litet liv utanför bloggen med! Men tycker ändå vi har uppdaterat bra idag. 6-7 inlägg, är ändå ok eller?
Jaja, nu ska jag sova! Godnatt!

//Jonna


Godnatt folket!

Förlåt för dålig uppdatering från bådas sida här idag men ja så är det ibland.
Nu har jag i alla fall krypit ner under täcket och ska sova. Ska upp tidigt imorgon, hämtar Felicia lite innan 7 och sedan taggar vi Flobyy! Haha.

Aja, godnatt på er! :)


HEMMAAAA

Borta bra men hemma bäst. STÄMMER!
Har saknar att vara hemma nått enorm märker jag nu när jag är hemma igen. Det är nästan så jag vill fälla en tår.
Farfar var lite sen så fick vänta på han i Töreboda. Bara typ 10 min eller nått så inte så farlig. Sen åkte vi hem men eftersom pappa hade lagt ut fel nyckel så kom jag inte in i huset. Så jag bytte om till ridkläder i trappuppgången eftersom de låg i min väska. Sen åkte vi till Karin (som äger stålis) och hämtade stallnyckeln (eftersom den låg hemma, inlåst) och pengar till starterna imorgon. Sen åkte vi ut till stallet. När jag skulle hämta lilla Stålis så öppnade sig himmelen och en flod med regn föll över oss, så vi kom in i stallet nyduschade..
Sen red jag han 20-30 min i ridhuset. Bara lite dressyr för att mjuka upp han och han han var förvånansvärt fin efter att ha stått in en vecka. Så är stolt över pluttisen!
Sen åkte vi direkt till pappa och farmor som idag flyttade. Pappa och hans 2 bröder hjälpte henne då att flytta. Sen så fick jag köpa mig en pizza innan vi åkte hem igen. Senast jag ät innan pizzan var frukost vid 6...

Men nu är jag hemma och andas ut. Är sjukt taggad inför imorgon. Vi ska hoppa två bra, fina och stilrena rundor. Nu får ni min outfit som jag har på mig idag och nu ska jag strax hoppa in i duschen.

//Jonna


Hemma

Nu har jag äntligen landat hemma efter en lång dag i stallet.
Var i stallet vid halv 9 och ställde iordning allt inför loppisen.
Sedan har vi som sagt haft loppis vilket gick sjukt bra! Sålde en del.
Red sedan runt 3 med Felicia och Marlene i paddocken, ett dressyrpass i hoppsadeln. Provade även ett rakt gummibett idag med vilket hon verkade trivas med då det gick bra.

Sedan putsade jag all utrustning inför imorgon och gjorde sedan Juni extra fin. Inatt står hon alltså inne, med Hugo.

Är sjukt taggad inför morgondagen, nu jäklar säger jag bara. Nu ska vi sätta den där nollan.


På nästa tåg

Nu har jag suttit på tåget hem ett tag. Närmare en timma tror jag. Ska vara i Töreboda 14.14.
Hade 30-35 min i Stockholm och hann ta en glass med mamma och säga hej och hejdå till henne. Ska bli skönt att komma hem, väldig skönt faktiskt. Har saknat pappa, kompisarna och lilla STÅLIS. Han ska få extra gos idag. Fast han brukar inte vara så gosig men idag får han stå ut!

Nu spelas iallafall JB i hörlurarna och jag njuter även fast tåget låter som om det ska trilla isär. Det är iallafall lite mysigt!
Hörs när jag kommer hem!

//Jonna


Frågestund

Nu när vi kört igång på riktigt här tänkte vi att det kanske kunda passa bra att ha en frågestund. Ni får fråga vad ni vill, inga frågor är dåliga, så svarar vi i en video nästa gång vi träffas. Vill ni fråga Maja en speciell fråga tex så kan ni skriva Maja innan, eller Jonna tillexempel. Men är det någon vi båda ska svara på behöver ni inte skriva något, bara frågan alltså.
 
Kör igång!
 
 

#skickavidarenätkärlek

 
/Maja
 

Sitter på tåget

Nu sitter jag på tåget. Vi har precis börjat rulla. Är ett lyxigt tåg denna gången. Finns inget att klaga på. Kanske somnar om en stund. Är ganska trött så köper säkert en latte när jag kommer till Stockholm. Mamma möter mig där och hjälper hitta mitt tåg till Töreboda. Har ungefär 40 min i Stockholm så det är lugnt. I Töreboda hämtar farfar mig och sen åker han med mig till stallet. Ska bli skönt att komma till stallet idag och träffa lilla Stålis! Saknat honom!

Go musik spelas i öronen så denna resa kommer nog gå relativt fort ändå! Blir ingen bild nu heller. Kom inte in på sjs wifi..kanske kommer en outfit senare. Har nämligen ställt mitt hår uppåt idag istället för att ha det neråt liggande. Blev nice!

//Jonna


Jägarna

FYFAN vilken hemsk film. FYFAN, uäääääk!
Asså jag är inte sån som liksom hatar filmer eller så. Kollar liksom på det mesta. Men denna filmen klarar jag bara INTE av. Asså det är inte det att den är brutal utan att dom våldtar den tjejen och Leif liksom är rasist och dödar människa efter människa utan att det rör honom i ryggraden. Dessutom ljuger han polisen upp i ansiktet. Kolla på filmen så fattar ni vad jag menar. Jag klarar inte av den, FYFAN!

Så då sa jag mitt om det.
Ska strax sova, ska ju upp TIIIIDIGT, så behöver sova. Jag och syrran drog ut lite förut och hon fotade mig lite i min hoodie. Blev ganska ok bilder ändå. Inte många men några.
Ville bara säga godnatt osså. Uppdateringen har varit toppen idag och statesiken har varit KANON! Gött. Laddar dock inte upp nån bild då mitt internet är slut denna månaden och då tar det ÅR innan detta publiceras så ni får det såhär, kort och gott.
Godnatt!

//Jonna


fullt upp

Har verkligen haft fullt upp idag kan man säga. Åkte till Skövde med pappa lite innan tolv och hämtade mina stövlar som blivit lagade. Sedan åkte vi direkt och handlade när vi kom tillbaka till Mariestad. Vi kom hem runt 2-halv 3 och käkade då direkt lite lunch innan jag bytte om och åkte till stallet.
 
Väl där gjorde jag rent min ryktlåda och tog ur alla grejer som legat i din, har en ryktväska nu men ska ha med ryktlådan på lägret nästa vecka så. Sedan så gjorde jag ju rent den som sagt och torkade ur den innan jag la i lite grejer i den. Efter det så putsade jag ett träns ordentligt, ett som jag ska sälja imorgon och startade en tvättmaskin. Borstade även lite schabrak och fixade lite. Tog sedan in Juni och myste med henne en stund, sedan fick hon sitt krafftfoder och massa godis och mys från mig och mamma som även kom då. Smörjde sedan in hovarna med den nya hovkrämen och så innan hon fick gå ut i hagen igen, alltså fick hon vila idag.

Nu har jag fixat klart med alla saker jag ska sälja imorgon, är en hel del. Ska upp tidigt så blir en rätt så tidig kväll ikväll, eller..?

Hoppas vi alla ses imorgon! Loppisen öppnar klockan 10, smsa mig 0705524255 om ni undrar över något. :)
 
 


/Maja

Jonna Kindberg heter jag och kan redan nu säga att jag är bisexuell. Jag är född 97 och har nu alltså sökt gymnaium som blev Estetsika programmet på Vadsbo här i Mariestad där jag bor och jag blev antagen. Mina hobbys är ridning och fotografering men jag gillar även att sjunga och spela teater. Jag har ingen egen häst men är medryttare på en fjording som heter Stålmannen, kallas även Stålis, som är född 97. Han är tävlad LB hoppning och var kvalad till fjord-SM i hoppning, även startad en del dressyr och kan de flesta momenten. I år tävlar vi "bara" klubbtävlingar och pay and jumper, men nästa år är planen att tävla lokala tävlingar i både hoppning och dressyr. Jag gillar att fota med men även att bli fotad och försöker att söka olika "modelljobb". Jag fotar med min Canon eos 450D. Hoppas ni gillar våran blogg och fortsätter att läsa här för att lära känna oss bättre!
 
Hej! Mitt namn är Maja Johansson och jag är född 2000. Alltså fyller jag 13 år den 7 november 2013. På dagarna är jag mest i stallet där min älskade ponny Power Of June, kallas Juni, står. Hon är född 2008 och vi tävlar just nu en del tillsammans. Vi har startat LD på lokal tävling men hoppas att i slutet av året ha startat ännu högre, jag tvekar inte en minsta sekund! Jag älskar att fota och det gör jag med min systemkamera. Hoppas ni gillar våran blogg och kommer att följa våran resa ända till toppen!
RSS 2.0