Första videon

Och med detta säger vi godnatt!

//Trubbel


Jonna rider!

Tjenixen!

Nu rider Jonna juni i paddocken inför imorgon, ett lätt pass bara för att hon ska känna igenom henne, och jag (Maja) sitter på pallen som publik med mobilen i högsta högg. Ska försöka fota lite och även filma så kan vi bjuda på de sen, dock är kameran hemma så får bli från mobilen isåfall. Sedan ska Juni även duschas och göras fin, och så ska all utrustning putsas.

Imorgon är det uppstigning kl 6 som gäller så blir en tidig kväll ikväll, såklart laddad med godis. :)

/Trubbel


DEN 12 APRIL 2013

Jag trodde det var över. Att jag aldrig mera skulle bli så förudmjukad eller slagen igen. Men jag hade fel, jag hade så fel. Jag ska nu berätta med egna ord vad som hände och visa er bilder på mina skador..
 
Måndagen den 8 april, det låg en lapp i våran brevlåda hos mamma. Lappen var till mig. Samtliga ord stog på lappen: "Möt oss där vi sågs sist halv 12 på fredag. Om du inte gör det så hoppar vi på din syster." Tankarna for runt i mitt huvud och jag skakade. Jag hade alltså blivit hotad, igen. Det enda valet jag ansåg att jag hade var att möta dom där. Men det är ju bra att vara efterklok, right? Jag vet ju nu att jag skulle berättat detta för nån och att jag inte skulle gått dit. Men jag är ung och riktigt jäkla dum och fan vad jag har klandrat mig för detta hela den dagen. Men flera folk har sagt att det fattar hur jag tänkte då, så det är väl illafall ett litet plåster på såret.
 
På torsdagen så mådde jag inte alls bra, but still så berättade jag inte för nån. 
Sen så kom ju fredagen. Skolan gick och jag hade praktiskt taget glömt att det var idag jag skulle träffa dom. Men så kom håltimmen och jag blev helt skakig och anfådd. Men jag gick, jag gick dit.
Samma ställe, i den lilla skogsdungen vid tempo i våran lilla håla till stad och de var redan där. Alla 6, 5 killar och 1 tjej. Samma som de andra gångerna. När jag kom dit fram till dom kollade jag bara ner i marken, jag tålde inte att se på dom. Tjejen hånskrattade och gick fram till mig medans jag fortfarande stog och tittade ner i marken och ångrade så att jag hade gått dit och kände mig som en dum idiot. Tjejen sa nått till mig, men minns inte riktigt vad hon sa, hon sa det så lågt, som en viskning. Sen stog hon framför mig ett tag och jag stog fortfanade kvar på samma ställe, blundade och lät de inte se mitt ansikte. Sen gick hon tillbaka till killarna som stog en liten bit bort. De talades vid en snabbis, lågt så att jag antagligen inte skulle höra vad de sa. Sen gick hela gänget emot mig.
"Vad duktigt av dig att komma hit Jonna" sa hon. Jag vägrade att titta på henne. "Ibland kan vi faktiskt vara snälla" sa en av killarna. Utan att jag märkte av det så hade killarna rört sig bakom mig och stog nu bakom min rygg. "Vi ska bara göra en sak till innan vi låter dig vara, sen får du gå och vi lämnar dig ifred" sa hon.
Jag tittade upp på henne samtidigt som killarna greppade fasta grepp om mig och tjejen gav mig ett leende. En hand flög upp över min mun och dom höll i mig hårt. Jag försökte hopplöst att vrida mig ur deras grepp och skrika/göra ljud det bästa jag kunnde. Men när jag insåg efter ett tag att det var lön löst så höll jag bara tyst och stog där och kände mig som den minsta människan på jorden. Jag tittade på tjejen som tog fram nått litet och hon log och förde föremålet emot mig. Mitt huvud höll de fast i ett hårt grepp så jag blundade och kände hur hon tryckte det vassa lilla föremålet mot min kind och skar upp en "repa" i den. Hon gjorde det igen, igen, igen igen och igen. På flera ställen i mitt annsikte och ca 3stycken på min hals.Det gjorde ont och tårar föll ner från min kind. När hon var klar tittade jag på henne, hon log, de släppte mig och stack och där stog jag. Med sår i ansiktet och på halsen.
 
Jag stog där ett tag och bara blundade. Men sen insåg jag att jag måste gå tillbaka till skolan. Så jag ringde min kompis som mötte mig och vi tog reda på en lärare. Sen kördes hela karusellen igång igen. In på polis föhör (ska även till skövde idag på förhör igen då de filmar mig med videokramera/videokameror det jag berättar om), in på sjukhuset för att dokumentera skadorna och sen hem. Jag fattar fortfarande inte att det hände igen och det är så jobbigt.
Jag vill härmed bekämpa all mobbning, våltäckter, misshandlar and you name it! Jag tänker stå upp för mig själv nu och tänker fan inte låta någon tryka ner mig igen. Ingen ska få göra folk lika illa som dom har gjort mig för hemskt är bara förnamnet till vad det är. Även fast jag mår sjukt dåligt ska jag försöka fortsätta kämpa och skriva mycket om min såklallade "rehabilitering" här på bloggen så att andra utsatta kan läsa och även andra som inte blivit utsatta för sånthär. 
 
Jag hoppades att det var över men nu vet jag varken ut eller in längre. Jag hoppas innerligt att detta var sista gången de gjorde illa mig eller nån annan. Jag är 15 och har blivt misshandlad 3 gånger, 2 gånger för mycket.
 
Dessa foton tog jag själv efter misshanden när vi satt på sjukhuset. Sår i pannan, kinderna, hakan och halsen.

Duktig ponny

Hej och grymt förlåt för min ofrivilliga frånvaro från bloggen. Men tappade helt lusten när Maja var borta och att försöka uppdatera bloggen själv och driva den framåt. Så blev som det blev.
Red Stålis i tisdags. Ett hårt dressyrpass för han med stor fokus på galoppen och att han skulle orka bära sig där. Gick toppen bra! Var även hurtig och cyklade både till och hem ifrån stallet, även så var min syrra med och höll mig sällskap.

Idag då så hämtade Maja och hennes mamma ju upp mig förut för jag skulle rida Juni inför dressyrclearrounden på lördag i töreboda. Ska bli super kul, en LC:1 runda. Vet inte fall jag har sagt det.
Red henne i paddocken iallafall lite dressyr med stor fokus på avbrott och igångsättningar och att hon då skulle vara kvar i formen. Fick trixa och fixa med det och hjälpa henne mycket men tillslut fattade hon det och gjorde dom mycket bra. Tränade även på lägningarna och serpentinbågarna just för min egen skull så jag skulle kunna veta hur mycket jag kunde trycka på henne i lägningarna och mest hitta en bra väg i serpentinbågarna. Så gick väldigt bra och är supertaggad inför lördag!

Nu ska jag typ sova. Har varit en rätt kass dag innan jag träffade Maja och är rätt trött och sur nu med på kvällen. Så vill bara sova typ, hehe.

//Jonna


Jag lever!

Hejsan allihopa!

Förlåt för min frånvaro här på bloggen det sista, men jag har varken tid, lust eller ork. Men nu är jag igång igen och nu så ska bloggen rullas igång igen som vanligt med bra uppdatering från både mig och Jonna.

Har inte hänt så jätte mycket det senaste, har varit på klassresa på Boda Borg, klassfotbollen, skolan och så har jag äntligen tatt bort mitt gips nu med, eller i söndags gjorde jag det men.

Nu sitter jag i bilen påväg hem, jag och mamma har varit i Skövde och köpt kavaj och så har vi precis hämtat upp Jonna så vi ska bara hem och byta om och sedan ska vi ner till stallet och så ska jag Jonna rida Juni inför lördag.

Hörs sen! :)
/Maja


Juni, Skövde, Elin

Ja vilken dag. Äntligen ligger jag i sängen, egentligen borde jag sova. Men hoppade precis under täcket så kan lika gärna uppdatera.

Var i Skövde hela dagen och var på kss hela dagen. Kollade min rygg. Sen när vi ändå var i Skövde så rövade jag med min flickvän med till Mariestad. Myyys! Sen åkte vi till Juni och red, Maja var också med såklart och det var bara jag som red. Gick kanon faktiskt. Hon var fin. Har filmer som jag kommer lägga upp sen, bl.a. när vi rider igenom LC:1. Går inte in mer på det. Sen skjutsade Maja och Majas mamma ner oss till MRK och Elin hade ridlektion. Gick bra för hon, sen fick vi springa på häst jakt för jäkla b-ponnyn Cedrik smet när vi släppte ut alla hästarna och alla kände mest för att göra korv av häst skrället..den åt vi MYCKET god chockladtårta. Sen åkte jag hem och nu ligger jag under mitt täcke och tänker skuta för idag.
Dagen har varit perfekt med min fina tjej! Hoppas eran dag också var super!

//Jonna


Uppdatering

Vi rider!

//Trubbel


Fan vilken dag

Inget slår dagen igår asså. Shiit!

Först så tittade på ju på alla bilarna jag och pappa. Sen kom bror och vi åkte till Skövde för att spela Laserdome med hans kompisar och min kompis Kajsa. Jag typ sög, men mitt lag vann första gången. Sen gjorde vi om lagen och då var mitt lag en mindre och vi förlorade, rätt rejält. De typ omringade oss och skit, men jaja. Svin kul var det!
Sen åkte vi hem och jag var med Kajsa och vi åt grillad mat hemma hos mig. Bytte om från äckliga svettiga kläder till andra fräscha. Sen drog vi till Kajsa och hon bytte om sen drog vi ner på stan och chillade där bland allt fylle folk typ. Fan vad kul vi hade, snackade med hur många som hälst. Sen träffade jag och Kajsa på Sarah och Amanda och vi fyra gick tillsammans från typ 10 till halv 12 och bara strövade runt. Träffade även Elin en sväng med, myyys!
Sen hem och somnade vid typ halv 2. Så var en jävligt kul kväll, roligaste på länge.
Idag har jag lite smått träningsvärk efter Laserdomen igår. Sen är jag sjukt trött osså med. Så har bara chillat idag och blir väl fortfarande att ligga kvar på soffan.

//Jonna


Todilooo

Ååhh! Älska vädret eller vad?! Så soligt och fint, underbart! Ska strax ner till stan och kolla på nån bilparad typ. Sen träffa Elin med förhoppningsvis, min tjej asså. För er som inte har fattat eller visste det.
Sen vid 5 ska jag och min bror och några av hans kompisar åka till Skövde för att spela laserdome! Ska bli fett kul.
Ha en fin dag allihopa!

//Jonna


Orkar inte blogga

Sry, är jobbigt att driva blogg ibland. Lovar att uppdateringen ska bli bättre från både mig och Maja. Grrr på Maja som inte bloggar..hmm.

Men iallafall. Imorgon ska jag träffa Elin, sen ska jag väl chilla hela dagen kan jag tro. Får se vad jag hittar på för nått.

//Jonna


Aaaaah förlååååt

Asså har verkligen inte orkat blogga. Sorry!

Idag red jag juni. Blev ett hoppass och bi klippte ett räcke på 1.05m! GOSEPONNYN!! Fyfan, vad hon hoppar rent ut sagt. Var sååååå nära på att flyga av ett x antal gånger. Är chockad över att jag satt kvar! Den 1 Juni ska jag och hon tävla en klubbdressyr i töreboda, ska bli fett kul och jag är så taggad och tar det BARA som träning. Då ska vi rida ett LC:1 program. Det räcker. Sen får vi se fall jag och stålis kanske tävlar nått. Måste ju kolla med Karin osså om det. Är inte alls säkert.
Men nu måste jag sova. Lovar att börja uppdatera bättre!

//Jonna


Stallet

Sitter i bilen med Ellen och hennes mamma. Ska rida och fixa hos stålis lite. Sen kommer jag och Ellen ha det as kul i stallet såklart.

//Jonna


Hej dålig uppdatering

Halli halloj!

Läget? Bra? Nice!
Förlåt för världens sämsta uppdatering. Maja uppdaterar typ inget och vet inte alls varför, har tjatat på henne ska ni veta. Men jag är här iallafall! Igår så åkte jag ju med min kompis Amanda till hennes nya häst. Den var super fin! Sen red vi ut, hon red på sin och jag red på den hästen hon går med. En travare, men en VÄLDIGT fin sådan. Gillade den! Sen cyklade vi hem i REGN. Sög. Sen åkte jag till MRK och träffade Elin. Mys! Hon kanske skulle komma idag, vet inte. Får se.

Idag ska jag iallafall rida Stålis. Åker med Ellen ut och hon ska fota oss! Wiie. Ska rida lite dressyr tänkte jag, kanske rider igen LA programmet, bara för att liksom.
Åh kom på världens coolaste namn igår som jag vill byta till när jag fyller 18. Vill ni veta vad det är för namn? JENNA SMITH! Fatta coolt eller? Tyckte set var så fräckt, vill verkligen byta till det sen. Här får ni även en bild på hästen jag red med Amanda. Karamell, kallas Krille!

//Jonna


Snabbt

Tjo!
Har presic slutat skolan och ska till stallet med Amanda nu. Men min mobil dör snart så måste sluta. Såhär såg jag ut idag btw.

//Jonna


Bloppis

Alla prylar tvättas och putsas upp innan köparen får dom. Går även att fixa bättre bilder fall ni är intresserade på en "vara". Köparen står för frakten på varorna vid köp om de behövs skickas! Vid intresse maila då mig på: [email protected]
 
1. Brun Allround sadel mot hopp. Okänt märke. 16,5-17 tum, normal bom. Komplett sadel med säkerhetsstigbyglar, stigläder, sadeljord och sadelöverdrag. Skön, hel och väl vårdad sadel. Det ända är vid kopan på första bilden att "sömmen" har gått upp lite, lätt återgärdat har bara inte brytt mig om det. 
Pris: 1000:-
 
 
 
2. Svart dressyrsadel. Wintec syntetsadel. 17 tum, normal mot vid bom. Går att byta bommen på den och göra den antingen större eller mindre. Komplett sadel med stigbyglar, stigläder, sadeljord och sadelöverdrag. Snygg, skön och välvårdad sadel. Finns inget att klaga på.
Pris: 2000:- 
 
 
3. Mörkblå säkerhetsväst "beta" class 3 med dragkedja. Godkänd för tävling. Skön och "mjuk", lätt att rida i. Passar mig som är 1.70 lång.
Pris: 100:- 
 

4. Korta transportskydd. Str ponny (passade på min d-ponny). Hela och finns inget speciellt att klaga på.
Pris: 40:- 
 
 
5. Blått skritt/ländtäcke. Fodrat och håller mot riktigt mycket regn/snö. Str cob.
Pris: 50:- SÅLD!!
 
 
6. Reflex täcke. Fodrat, str ponny (passade min d-ponny).
Pris: 50:-
 
 
7. Mörkbrun hoppjord. Ca 110cm (passade min d-ponny). Hel och välvårdad.
Pris: 100:-
 

8. Svarta läderstövlar. Vet inte vadmåtten men passar inte mig längre, så de passar till mindre vader eller "normala". Str 40, känns mera som 39. Sparsamt använda och välvårdade. Lite skav på innersidan av stöveln och framme på tårna annars fina.
Pris: 200:-
 
9. Svart martingal. Str ponny (passade min d-ponny). Går att korta så kan även passa mindre ponnys.
Pris: 50:-
 

10. Svart pullarträns. Tror att det är str ponny (passade min d-ponny). Helt och välvårdat.
Pris: 50:-
 

11. Mörkbrunt träns. Tyglar och remont ingår (remonten på bilden nedanför). Tror det är str ponny (passade min d-ponny). Helt och välvårdat.
Pris: 100:- SÅLD!!
 
12. Blå grimma (vill bara påpeka att grimman INTE är tvättad och ser mycket finare ut tvättad). Str ponny. 
Pris: 40:-
Brun lädergrimma. Tror det är str ponny (passade min d-ponny).
Pris: 80:-  
 
 
13. "stigbygelsnoddar". Ni som har säkerhetsstigbyglar kan köpa dessa och byta ut de svarta "gummisnoddarna" på utsidan av stigbygeln till dessa vita, passar perfekt att ha på t.ex dressyr/hopptävlingar. Helt oanvändna. Har endast två stycken och de säljs tillsammans.
Pris: 10:-
 

14. Mörkblått schabrack med duffy anka. Helt, dock något urtvättat. Allround str ponny (passade min d-ponny).
Pris: 50:-
 
15. Mörkblått Jacson schabrack med pärlor på båda sidorna. Pärlorna är fästa på karborre så de går lätt att ta bort vid tvättning. Helt. Allround str ponny (passade min d-ponny).
Pris: 40:-
 
 
16. Grått schabrack med blå kant. Helt och sparsamt annvänt, allround str ponny (passade min d-ponny).
Pris: 50:-
 
17. Mörkbrunt schabrack med lite blått. Helt. Mera dressyr schabrack str full.
Pris: 40:-
 
18. Beige/ljusbrunt Jacson Gear schabrack (färgen ser inte riktigt ut såhär i verkligheten, tycker bilden gör schabracket lite grönt, men det är snyggare i verkligheten). Helt och sparsamt annvänt. Allround str ponny (passade min d-ponnny).
 
 
//Jonna

 

Jonna Kindberg heter jag och kan redan nu säga att jag är bisexuell. Jag är född 97 och har nu alltså sökt gymnaium som blev Estetsika programmet på Vadsbo här i Mariestad där jag bor och jag blev antagen. Mina hobbys är ridning och fotografering men jag gillar även att sjunga och spela teater. Jag har ingen egen häst men är medryttare på en fjording som heter Stålmannen, kallas även Stålis, som är född 97. Han är tävlad LB hoppning och var kvalad till fjord-SM i hoppning, även startad en del dressyr och kan de flesta momenten. I år tävlar vi "bara" klubbtävlingar och pay and jumper, men nästa år är planen att tävla lokala tävlingar i både hoppning och dressyr. Jag gillar att fota med men även att bli fotad och försöker att söka olika "modelljobb". Jag fotar med min Canon eos 450D. Hoppas ni gillar våran blogg och fortsätter att läsa här för att lära känna oss bättre!
 
Hej! Mitt namn är Maja Johansson och jag är född 2000. Alltså fyller jag 13 år den 7 november 2013. På dagarna är jag mest i stallet där min älskade ponny Power Of June, kallas Juni, står. Hon är född 2008 och vi tävlar just nu en del tillsammans. Vi har startat LD på lokal tävling men hoppas att i slutet av året ha startat ännu högre, jag tvekar inte en minsta sekund! Jag älskar att fota och det gör jag med min systemkamera. Hoppas ni gillar våran blogg och kommer att följa våran resa ända till toppen!
RSS 2.0